Servis: x kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1 su bardağı su – ılık
- Yarım su bardağı süt – ılık
- 1 paket yaş maya – 42 gr.
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı çavdar unu
- 1,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6 adet kuru kayısı
- 1,5 çay bardağı ceviz içi
- Süt, su, şeker ve mayayı derin bir kaseye koyup karıştırın.
- Azar azar unlu karışımı, mayalı karışıma yedirin.
- Doğranmış kayısı ve cevizi ekleyin.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamura yuvarlak şekil verin ve pişirme kağıdının üzerine yerleştirin.
- Hamurun üzerini örtün ve oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin. Üzerine bıçakla çizikler atın.
- Üzerine su serpin ve un serpin. 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
- Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
- Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı su – ılık
- Yarım su bardağı süt – ılık
- 1 paket yaş maya – 42 gr.
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı çavdar unu
- 1,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6 adet kuru kayısı
- 1,5 çay bardağı ceviz içi
- Hazırlanışı
-
- Süt, su, şeker ve mayayı derin bir kaseye koyup karıştırın.
- Azar azar unlu karışımı, mayalı karışıma yedirin.
- Doğranmış kayısı ve cevizi ekleyin.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamura yuvarlak şekil verin ve pişirme kağıdının üzerine yerleştirin.
- Hamurun üzerini örtün ve oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin. Üzerine bıçakla çizikler atın.
- Üzerine su serpin ve un serpin. 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
- Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
- Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.