Servis: 4 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1 kg. balık – somon, palamut, lüfer, levrek vs.
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek içi
- 2 çorba kaşığı fındık yağı
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kızartmak İçin
- 1 çay bardağı fındık yağı
- Balıkları haşlayın. Kılçık ve derilerini temizleyin.
- Didiklenmiş balık, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, fındık yağı, yumurta, peynir ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
- Fındık yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
- Köfteleri çevirerek kızartın.
- Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. balık – somon, palamut, lüfer, levrek vs.
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek içi
- 2 çorba kaşığı fındık yağı
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kızartmak İçin
- 1 çay bardağı fındık yağı
- Hazırlanışı
-
- Balıkları haşlayın. Kılçık ve derilerini temizleyin.
- Didiklenmiş balık, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, fındık yağı, yumurta, peynir ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
- Fındık yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
- Köfteleri çevirerek kızartın.
- Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.