Fındık Yağlı Balık Köftesi

Servis: 4 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1 kg. balık – somon, palamut, lüfer, levrek vs.
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı fındık yağı
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kızartmak İçin
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • Balıkları haşlayın. Kılçık ve derilerini temizleyin.
  • Didiklenmiş balık, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, fındık yağı, yumurta, peynir ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
  • Fındık yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
  • Köfteleri çevirerek kızartın.
  • Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. balık – somon, palamut, lüfer, levrek vs.
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı fındık yağı
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kızartmak İçin
  • 1 çay bardağı fındık yağı
Hazırlanışı
  • Balıkları haşlayın. Kılçık ve derilerini temizleyin.
  • Didiklenmiş balık, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, fındık yağı, yumurta, peynir ve baharatla beraber tüm malzemeyi yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizle yuvarlak ve yassı şekiller verin.
  • Fındık yağını tavaya koyun ve hafifçe kızdırın ( çok kızgın olmayacak )
  • Köfteleri çevirerek kızartın.
  • Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.