Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 5 çorba kaşığı süt
- 2 çorba kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Pirinç unu, nişasta, toz şeker ve kabartma tozunu harmanlayın.
- Tereyağı, süt, bal ve muskat rendesini ilave ederek yoğurun.
- Pudra şekeri serpilmiş mutfak tezgahında, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
- Bıçak yardımıyla hamurunuzu karelere bölün, çatalla üzerine şekiller yaparak yağlanmış fırın tepsinize dizin.
- 160 derecede ısıtılmış fırında, 12 -15 dakika pişirin.
- Soğuyunca kapaklı bir cam kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 5 çorba kaşığı süt
- 2 çorba kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Hazırlanışı
-
- Pirinç unu, nişasta, toz şeker ve kabartma tozunu harmanlayın.
- Tereyağı, süt, bal ve muskat rendesini ilave ederek yoğurun.
- Pudra şekeri serpilmiş mutfak tezgahında, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
- Bıçak yardımıyla hamurunuzu karelere bölün, çatalla üzerine şekiller yaparak yağlanmış fırın tepsinize dizin.
- 160 derecede ısıtılmış fırında, 12 -15 dakika pişirin.
- Soğuyunca kapaklı bir cam kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.