Servis: 4 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1 paket spagetti
- 200 gr. tavuk göğsü
- 200 gr. mantar
- 200 gr. börülce
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet dolmalık sarı biber
- Tuz, karabiber
Erik Sos
- 250 gr. çakal eriği – veya ekşi erik
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
Üzerine
- 6 dal taze kekik
- Doğranmış soğan, biber, mantar, börülce, sarımsak ve tavukları zeytinyağında, yüksek ateşte soteleyin.
- Erik sosu hazırlanışı için; erikleri tereyağında soteleyin.
- Suyunu koyun ve 15 dakika pişirin.
- Erik sosunu süzün ve sebzelerle beraber harmanlayın.
- Sosa baharatını serpin.
- Spagettiyi 7 dakika tuzlu ve kaynamış suda haşlayıp süzün.
- Sosla beraber spagettiyi tavada çevirin.
- Kekik serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 paket spagetti
- 200 gr. tavuk göğsü
- 200 gr. mantar
- 200 gr. börülce
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet dolmalık sarı biber
- Tuz, karabiber
Erik Sos
- 250 gr. çakal eriği – veya ekşi erik
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
Üzerine
- 6 dal taze kekik
- Hazırlanışı
-
- Doğranmış soğan, biber, mantar, börülce, sarımsak ve tavukları zeytinyağında, yüksek ateşte soteleyin.
- Erik sosu hazırlanışı için; erikleri tereyağında soteleyin.
- Suyunu koyun ve 15 dakika pişirin.
- Erik sosunu süzün ve sebzelerle beraber harmanlayın.
- Sosa baharatını serpin.
- Spagettiyi 7 dakika tuzlu ve kaynamış suda haşlayıp süzün.
- Sosla beraber spagettiyi tavada çevirin.
- Kekik serperek servis yapın.