Erik Soslu Spagetti

Servis: 4 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1 paket spagetti
  • 200 gr. tavuk göğsü
  • 200 gr. mantar
  • 200 gr. börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • Tuz, karabiber
Erik Sos
  • 250 gr. çakal eriği – veya ekşi erik
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
Üzerine
  • 6 dal taze kekik
  • Doğranmış soğan, biber, mantar, börülce, sarımsak ve tavukları zeytinyağında, yüksek ateşte soteleyin.
  • Erik sosu hazırlanışı için; erikleri tereyağında soteleyin.
  • Suyunu koyun ve 15 dakika pişirin.
  • Erik sosunu süzün ve sebzelerle beraber harmanlayın.
  • Sosa baharatını serpin.
  • Spagettiyi 7 dakika tuzlu ve kaynamış suda haşlayıp süzün.
  • Sosla beraber spagettiyi tavada çevirin.
  • Kekik serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 paket spagetti
  • 200 gr. tavuk göğsü
  • 200 gr. mantar
  • 200 gr. börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • Tuz, karabiber
Erik Sos
  • 250 gr. çakal eriği – veya ekşi erik
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
Üzerine
  • 6 dal taze kekik
Hazırlanışı
  • Doğranmış soğan, biber, mantar, börülce, sarımsak ve tavukları zeytinyağında, yüksek ateşte soteleyin.
  • Erik sosu hazırlanışı için; erikleri tereyağında soteleyin.
  • Suyunu koyun ve 15 dakika pişirin.
  • Erik sosunu süzün ve sebzelerle beraber harmanlayın.
  • Sosa baharatını serpin.
  • Spagettiyi 7 dakika tuzlu ve kaynamış suda haşlayıp süzün.
  • Sosla beraber spagettiyi tavada çevirin.
  • Kekik serperek servis yapın.

Etiketler