Nohutlu Salata

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1 su bardağı nohut – haşlanmış
  • 1 demet roka
  • 2 adet pancar
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 12 adet kiraz domates
  • 1 adet nar
  • 1 çay bardağı çiğ fındık
Salata Sosu
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Pancarı yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyoya sararak 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve kabuklarını soyun.
  • Yıkanmış rokayı havlu peçeteyle kurutun.
  • Domates ve soğanları dilimleyin.
  • Fındığı iri parçalar olacak şekilde öğütün.
  • Tüm salata malzemesini bir kaseye koyun.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut – haşlanmış
  • 1 demet roka
  • 2 adet pancar
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 12 adet kiraz domates
  • 1 adet nar
  • 1 çay bardağı çiğ fındık
Salata Sosu
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Pancarı yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyoya sararak 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin ve kabuklarını soyun.
  • Yıkanmış rokayı havlu peçeteyle kurutun.
  • Domates ve soğanları dilimleyin.
  • Fındığı iri parçalar olacak şekilde öğütün.
  • Tüm salata malzemesini bir kaseye koyun.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpın ve salatanın üzerine döküp karıştırın.