Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 4 adet yufka
- 2 adet milföy hamuru
Harç
- 2 su bardağı ıspanak – doğranmış
- 2 su bardağı pazı – doğranmış
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 7 adet taze soğan – doğranmış
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı yoğurt
- Tuz, karabiber, pul biber
- 4 adet haşlanmış yumurta – üzerine
Sos
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı soda
- Kek kalıbınızı yağlayın.
- İlk kat yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
- Sos malzemelerini çırpın ve yufkanın üzerine sürün.
- İkinci yufkayı buruşturarak koyun.
- Harç malzemelerini bir kasede karıştırın.
- Yufkanın üzerine harcı koyun.
- Harcın üzerine yumurtaları dizin.
- Kalan iki yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirin.
- Milföy hamurunu yuvarlayarak en üste figürler yapın.
- Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet yufka
- 2 adet milföy hamuru
Harç
- 2 su bardağı ıspanak – doğranmış
- 2 su bardağı pazı – doğranmış
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 7 adet taze soğan – doğranmış
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı yoğurt
- Tuz, karabiber, pul biber
- 4 adet haşlanmış yumurta – üzerine
Sos
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı soda
- Hazırlanışı
-
- Kek kalıbınızı yağlayın.
- İlk kat yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
- Sos malzemelerini çırpın ve yufkanın üzerine sürün.
- İkinci yufkayı buruşturarak koyun.
- Harç malzemelerini bir kasede karıştırın.
- Yufkanın üzerine harcı koyun.
- Harcın üzerine yumurtaları dizin.
- Kalan iki yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirin.
- Milföy hamurunu yuvarlayarak en üste figürler yapın.
- Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.