Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1,5 kg. erik
- 1,5 kg. toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı soğuk su
- Erikleri yıkayıp kurulayın.
- Erikleri dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
- Limon suyu, erik ve suyu geniş tabanlı bir tencereye koyun ve nazikçe karıştırın.
- Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kısın ve 40 dakika pişirin.
- Şekeri ve tereyağını ekleyerek şeker iyice kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında reçeli soğutun.
- Sterilize edilmiş cam kavanozlara reçeli boşaltın. Serin bir yerde muhafaza edin.
- Malzemeler
-
- 1,5 kg. erik
- 1,5 kg. toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı soğuk su
- Hazırlanışı
-
- Erikleri yıkayıp kurulayın.
- Erikleri dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
- Limon suyu, erik ve suyu geniş tabanlı bir tencereye koyun ve nazikçe karıştırın.
- Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kısın ve 40 dakika pişirin.
- Şekeri ve tereyağını ekleyerek şeker iyice kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında reçeli soğutun.
- Sterilize edilmiş cam kavanozlara reçeli boşaltın. Serin bir yerde muhafaza edin.