Servis: 4 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 adet patlıcan – orta boy
- 1 su bardağı labne
- 4 diş sarımsak
- 5 – 6 dal maydanoz
- 1,5 çay bardağı ceviz içi
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, kırmızı biber
- Köz patlıcanlı cevizli labne yapmak için; patlıcanları fırın ızgarası ya da ocakta közleyin.
- Kabuklarını soyarak patlıcanları püre haline getirin.
- Labne, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, ceviz içi, zeytinyağı ve baharatlarla beraber patlıcanı karıştırın.
- Patlıcanlı labneyi servis tabağına alın.
- Üzerine zeytinyağını gezdirin, maydanoz ve kırmızı biber serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet patlıcan – orta boy
- 1 su bardağı labne
- 4 diş sarımsak
- 5 – 6 dal maydanoz
- 1,5 çay bardağı ceviz içi
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, kırmızı biber
- Hazırlanışı
-
- Köz patlıcanlı cevizli labne yapmak için; patlıcanları fırın ızgarası ya da ocakta közleyin.
- Kabuklarını soyarak patlıcanları püre haline getirin.
- Labne, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, ceviz içi, zeytinyağı ve baharatlarla beraber patlıcanı karıştırın.
- Patlıcanlı labneyi servis tabağına alın.
- Üzerine zeytinyağını gezdirin, maydanoz ve kırmızı biber serperek servis yapın.