Hafta sonu hazırlıklarına bu tarifi eklemenizi öneririm… Hem kefir hem de hardal içerdiği için tadı harika. Yanında tavşan kanı çay, muffin de ılık olsun.
Şifa olsun.

Rezeneli Lorlu Muffin

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2,5 – 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon – toz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı lor
  • 1 su bardağı kefir
  • 1 çay bardağı rezene – kıyılmış
Üzerine
  • Rezene tohumu
  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kimyonu harmanlayın.
  • Ayrı bir kasede yumurta, hardal, sıvı yağ, lor, kefir ve dereotunu çırpın.
  • Tüm malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın.
  • Üzerlerine rezene tohumu serpin. Muffinleri 30 – 35 dakika, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Not: Rezene yoksa üzerine tohum kimyon ve hamura dereotu koyabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2,5 – 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon – toz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı lor
  • 1 su bardağı kefir
  • 1 çay bardağı rezene – kıyılmış
Üzerine
  • Rezene tohumu
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kimyonu harmanlayın.
  • Ayrı bir kasede yumurta, hardal, sıvı yağ, lor, kefir ve dereotunu çırpın.
  • Tüm malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın.
  • Üzerlerine rezene tohumu serpin. Muffinleri 30 – 35 dakika, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Not: Rezene yoksa üzerine tohum kimyon ve hamura dereotu koyabilirsiniz.