Hafta sonu hazırlıklarına bu tarifi eklemenizi öneririm… Hem kefir hem de hardal içerdiği için tadı harika. Yanında tavşan kanı çay, muffin de ılık olsun.
Şifa olsun.
Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2,5 – 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon – toz
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı lor
- 1 su bardağı kefir
- 1 çay bardağı rezene – kıyılmış
Üzerine
- Rezene tohumu
- Fırınınızı 175 derecede ısıtın. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kimyonu harmanlayın.
- Ayrı bir kasede yumurta, hardal, sıvı yağ, lor, kefir ve dereotunu çırpın.
- Tüm malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın.
- Üzerlerine rezene tohumu serpin. Muffinleri 30 – 35 dakika, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Not: Rezene yoksa üzerine tohum kimyon ve hamura dereotu koyabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 2,5 – 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon – toz
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı lor
- 1 su bardağı kefir
- 1 çay bardağı rezene – kıyılmış
Üzerine
- Rezene tohumu
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 175 derecede ısıtın. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kimyonu harmanlayın.
- Ayrı bir kasede yumurta, hardal, sıvı yağ, lor, kefir ve dereotunu çırpın.
- Tüm malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın.
- Üzerlerine rezene tohumu serpin. Muffinleri 30 – 35 dakika, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Not: Rezene yoksa üzerine tohum kimyon ve hamura dereotu koyabilirsiniz.