Servis: 4 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 400 gr. mantar
- 1 adet havuç
- 10 adet kiraz domates
- 2 adet kırmızı – kapya biber
- 6 dal maydanoz
- 5 yaprak marul
- 5 dal roka
- 5 dal taze nane
Sos
- 2 diş sarımsak – ezilmiş
- 4 çorba zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- Sebzeleri yıkayıp kurulayın, mantarları temizleyin.
- Zeytinyağında mantarları ve doğranmış biberleri soteleyin.
- İkiye bölünmüş domatesleri ve rendelenmiş havuçları ilave edin ve bir – iki kez çevirin.
- Salata kasesine maydanoz, marul, roka ve naneyi koyun.
- Üzerine mantarlı karışımı ekleyin.
- Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpın ve salatanıza ilave edin.
- Ilık olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 400 gr. mantar
- 1 adet havuç
- 10 adet kiraz domates
- 2 adet kırmızı – kapya biber
- 6 dal maydanoz
- 5 yaprak marul
- 5 dal roka
- 5 dal taze nane
Sos
- 2 diş sarımsak – ezilmiş
- 4 çorba zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Sebzeleri yıkayıp kurulayın, mantarları temizleyin.
- Zeytinyağında mantarları ve doğranmış biberleri soteleyin.
- İkiye bölünmüş domatesleri ve rendelenmiş havuçları ilave edin ve bir – iki kez çevirin.
- Salata kasesine maydanoz, marul, roka ve naneyi koyun.
- Üzerine mantarlı karışımı ekleyin.
- Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpın ve salatanıza ilave edin.
- Ilık olarak servis yapın.