Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 4 adet yufka
Hindili Harç
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gr. hindi göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- Yarım su bardağı mısır
- Tuz, karabiber
Beşamel Sos
- 1,5 lt. süt
- 6 çorba kaşığı yulaf – tepeleme
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hindili Yaş Börek yaparken beşamel sosu hazırlamak için; süt, yulaf ve baharatı tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
- Harcı hazırlamak için; göğüs etini mutfak robotunda öğüterek kıyma haline getirin.
- Zeytinyağında doğranmış soğan, kıyma, soğan ve rendelenmiş havucu soteleyin.
- Mısır ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
- Her katın arasına harç ve beşamel sos sürerek yufkaları kat kat dizin.
- En üste kalan beşameli dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 4 adet yufka
Hindili Harç
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gr. hindi göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- Yarım su bardağı mısır
- Tuz, karabiber
Beşamel Sos
- 1,5 lt. süt
- 6 çorba kaşığı yulaf – tepeleme
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Hazırlanışı
-
- Hindili Yaş Börek yaparken beşamel sosu hazırlamak için; süt, yulaf ve baharatı tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
- Harcı hazırlamak için; göğüs etini mutfak robotunda öğüterek kıyma haline getirin.
- Zeytinyağında doğranmış soğan, kıyma, soğan ve rendelenmiş havucu soteleyin.
- Mısır ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
- Her katın arasına harç ve beşamel sos sürerek yufkaları kat kat dizin.
- En üste kalan beşameli dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.