Şeker Hamurlu Kurabiye

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 45 dk.

Pişirme: 15 dk.

Hamur
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • Un – aldığı kadar
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi – arzunuza göre
Üzerine
  • Renkli şeker hamurları – pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirisiniz
  • Tereyağı, yumurta ve pudra şekerini el mikseri ile çırpın.
  • Kabartma tozu, tarçın, vanilya ve unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kalp kalıplarla hamuru kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar – yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleri soğuması için bekletin.
  • Nişasta ya da pudra şekeri serpilmiş tezgahta şeker hamurlarını merdaneyle mümkün olduğunca ince açın.
  • Üzerine kalıpla figürler yapın.
  • Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla şeker hamurlarını da kesin.
  • Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürün.
  • Şeker hamurlarını ıslatılmış kurabiyelere yapıştırın.
  • Kurabiyelerinizi 2 saat dinlendirin ve servis yapın.
  • Not: Üzerine desen vermek için dokulu dantellerinizi kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • Un – aldığı kadar
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi – arzunuza göre
Üzerine
  • Renkli şeker hamurları – pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirisiniz
Hazırlanışı
  • Tereyağı, yumurta ve pudra şekerini el mikseri ile çırpın.
  • Kabartma tozu, tarçın, vanilya ve unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kalp kalıplarla hamuru kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar – yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleri soğuması için bekletin.
  • Nişasta ya da pudra şekeri serpilmiş tezgahta şeker hamurlarını merdaneyle mümkün olduğunca ince açın.
  • Üzerine kalıpla figürler yapın.
  • Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla şeker hamurlarını da kesin.
  • Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürün.
  • Şeker hamurlarını ıslatılmış kurabiyelere yapıştırın.
  • Kurabiyelerinizi 2 saat dinlendirin ve servis yapın.
  • Not: Üzerine desen vermek için dokulu dantellerinizi kullanabilirsiniz.