Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz badem
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı safran
- 2,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine
- Pudra şekeri
- Safranı 1 tatlı kaşığı limon suyunda bekletin.
- Toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve tahini ilave edip karıştırın.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlayın.
- Yağlanmış kalp kalıba hamuru boşaltın.
- 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkartın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz badem
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı safran
- 2,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine
- Pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Safranı 1 tatlı kaşığı limon suyunda bekletin.
- Toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve tahini ilave edip karıştırın.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlayın.
- Yağlanmış kalp kalıba hamuru boşaltın.
- 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkartın ve pudra şekeri serperek servis yapın.