Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 70 dk.
- 1 adet bütün tavuk – büyük boy
- 1 adet limon
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 1 dal biberiye
Üzerine
- 1 çay bardağı tereyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
Tavuk Harcı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon, kırmızı biber, isot, yeni bahar
- 2 dal taze kekik
- Üzerine sürmek için tereyağını baharatlarla karıştırın.
- Tavuğun derisinin altını, içini ve dışını baharatlı tereyağı ile ovun.
- Limonu ikiye bölün, nane, maydanoz, defne ve biberiye ile beraber tavuğun içine yerleştirin.
- Harcı hazırlamak için; sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.
- Tereyağı, sıvı yağ ve baharatlarla sebzeleri karıştırın.
- Fırın tepsinize sebzeli harcı yayın.
- Üzerine tavuğu yerleştirin ve tepsiyi önce pişirme kağıdı sonra folyo ile kaplatın.
- Tavuğun olduğu kısmı makasla açın.
- 160 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 adet bütün tavuk – büyük boy
- 1 adet limon
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 1 dal biberiye
Üzerine
- 1 çay bardağı tereyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
Tavuk Harcı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon, kırmızı biber, isot, yeni bahar
- 2 dal taze kekik
- Hazırlanışı
-
- Üzerine sürmek için tereyağını baharatlarla karıştırın.
- Tavuğun derisinin altını, içini ve dışını baharatlı tereyağı ile ovun.
- Limonu ikiye bölün, nane, maydanoz, defne ve biberiye ile beraber tavuğun içine yerleştirin.
- Harcı hazırlamak için; sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.
- Tereyağı, sıvı yağ ve baharatlarla sebzeleri karıştırın.
- Fırın tepsinize sebzeli harcı yayın.
- Üzerine tavuğu yerleştirin ve tepsiyi önce pişirme kağıdı sonra folyo ile kaplatın.
- Tavuğun olduğu kısmı makasla açın.
- 160 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.