Servis: 2 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 adet piliç göğüs eti
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı Erzincan tulumu
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yumurta, baharat, hardal ve esilmiş sarımsağı çırpın.
- Galeta unu ve peyniri harmanlayın.
- Tavuk göğüslerini streç arasına koyarak dövün ve inceltin.
- Kalp şeklinde kesip üzerine tuz ve karabiber serpin.
- Önce una sonra yumurtaya ve en son galeta karışımına bulayın.
- Tereyağı ve sıvı yağ karışımında altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet piliç göğüs eti
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı Erzincan tulumu
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Yumurta, baharat, hardal ve esilmiş sarımsağı çırpın.
- Galeta unu ve peyniri harmanlayın.
- Tavuk göğüslerini streç arasına koyarak dövün ve inceltin.
- Kalp şeklinde kesip üzerine tuz ve karabiber serpin.
- Önce una sonra yumurtaya ve en son galeta karışımına bulayın.
- Tereyağı ve sıvı yağ karışımında altın rengini alıncaya kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.