Vanilyalı Kremalı Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 45 dk.

Vanilyalı Pasta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
Üzerine
  • Rendelenmiş çikolata
  • 1 su bardağı krema
Vanilyalı Krema
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Krema Hazırlanışı
  • Krema malzemelerini tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Vanilyayı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğutun.
Vanilyalı & Kremalı Kek Hazırlanışı
  • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye karışımı dökün.
  • 30 – 35 dakika kekinizi pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkartın.
  • Keki enine 4 parçaya bölün.
  • Kalıpla kekinizi kesin.
  • Aralarına krema sürün ve kek parçalarını üst üste koyun.
  • En üste krema sürdükten sonra rendelenmiş çikolata serpin.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra kremayla beraber servis yapın.
Malzemeler
Vanilyalı Pasta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
Üzerine
  • Rendelenmiş çikolata
  • 1 su bardağı krema
Vanilyalı Krema
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Krema Hazırlanışı
  • Krema malzemelerini tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Vanilyayı ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğutun.
Vanilyalı & Kremalı Kek Hazırlanışı
  • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye karışımı dökün.
  • 30 – 35 dakika kekinizi pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkartın.
  • Keki enine 4 parçaya bölün.
  • Kalıpla kekinizi kesin.
  • Aralarına krema sürün ve kek parçalarını üst üste koyun.
  • En üste krema sürdükten sonra rendelenmiş çikolata serpin.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra kremayla beraber servis yapın.