Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 2 çay bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Un – aldığı kadar
Şeker Kreması
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
Krema Hazırlanışı
- Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Zencefilli & Pekmezli Lolipop Hazırlanışı
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Kalıpla hamurdan kalpler kesin ve alt kısımlarına çubuklar takın.
- Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin.
- 160 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Şeker kremasını krema sıkacağına koyun ( eğer yoksa külah hazırlayarak desen yapabilirisiniz ).
- Kurabiyeler soğuyunca şeker kremasıyla üzerine desenler yapın.
- Şeker kreması donunca servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 çay bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Un – aldığı kadar
Şeker Kreması
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
- Hazırlanışı
-
Krema Hazırlanışı
- Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Zencefilli & Pekmezli Lolipop Hazırlanışı
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Kalıpla hamurdan kalpler kesin ve alt kısımlarına çubuklar takın.
- Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin.
- 160 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Şeker kremasını krema sıkacağına koyun ( eğer yoksa külah hazırlayarak desen yapabilirisiniz ).
- Kurabiyeler soğuyunca şeker kremasıyla üzerine desenler yapın.
- Şeker kreması donunca servis yapın.