Marmelatlı Tarçın Kurabiyesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
  • 1 çay bardağı öğütülmüş badem içi
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Arasına marmelat ya da reçel
  • Tereyağı ve toz şekeri çırpın.
  • Yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Unu, öğütülmüş kuruyemişleri ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  • Hamuru hazırladıktan sonra sarın yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kalıpla yuvarlaklar kesin ve yuvarlakların yarısının ortasını kalp şeklinde keserek çıkartın.
  • Kestiğiniz kurabiyeleri üst üste koyun ve kenarlarını çatalla şekillendirin.
  • Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin ve 160 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerin ortasına marmelat sürün ve servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
  • 1 çay bardağı öğütülmüş badem içi
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Arasına marmelat ya da reçel
Hazırlanışı
  • Tereyağı ve toz şekeri çırpın.
  • Yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Unu, öğütülmüş kuruyemişleri ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  • Hamuru hazırladıktan sonra sarın yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kalıpla yuvarlaklar kesin ve yuvarlakların yarısının ortasını kalp şeklinde keserek çıkartın.
  • Kestiğiniz kurabiyeleri üst üste koyun ve kenarlarını çatalla şekillendirin.
  • Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin ve 160 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerin ortasına marmelat sürün ve servis yapın.