Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
Kek
- 3 adet yumurta
- 7 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı kakao
- 2,5 –3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet olgun muz
Çikolata Kreması
- 2 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çay bardağı krema
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar el mikseri ile çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve birlikte 5 dakika daha çırpın.
- Yoğurdu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.
- Ezilmiş muzu ilave edin ve karışıma yedirin.
- Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi birleştirin.
- Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki küçük kalıplara paylaştırın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve enine ikiye bölün.
- Arasına çikolata kremasını sürün ve diğer parçayı tekrar kremanın üzerine kapatın.
- Tüm keklerde aynı işlemi yapın ve en üstünü çikolata kremasıyla kaplayın.
- Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
- Tereyağı ve kremayı ocakta bir taşım kaynatın.
- Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Malzemeler
-
Kek
- 3 adet yumurta
- 7 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı esmer toz şeker
- 1 çay bardağı kakao
- 2,5 –3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet olgun muz
Çikolata Kreması
- 2 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çay bardağı krema
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar el mikseri ile çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve birlikte 5 dakika daha çırpın.
- Yoğurdu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.
- Ezilmiş muzu ilave edin ve karışıma yedirin.
- Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi birleştirin.
- Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki küçük kalıplara paylaştırın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve enine ikiye bölün.
- Arasına çikolata kremasını sürün ve diğer parçayı tekrar kremanın üzerine kapatın.
- Tüm keklerde aynı işlemi yapın ve en üstünü çikolata kremasıyla kaplayın.
- Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
- Tereyağı ve kremayı ocakta bir taşım kaynatın.
- Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.