Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 15 dk.
Hamur
- Yarım su bardağı + 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı yer fıstığı – tuzsuz
- 3 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz
Üzerine
- 1 su bardağı erimiş çikolata
- Arasına
- Yarım su bardağı marmelat ya da reçel
- Fıstığın kabuklarını soyun ve mutfak robotunda öğütün.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan kalıpla kalpler kesin. 165 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri 12 – 15 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürün.
- Yarısını erimiş çikolataya batırın.
- Fırın ızgarasına yerleştirerek oda ısısında çikolatanın donmasını bekleyin ve servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- Yarım su bardağı + 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı yer fıstığı – tuzsuz
- 3 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz
Üzerine
- 1 su bardağı erimiş çikolata
- Arasına
- Yarım su bardağı marmelat ya da reçel
- Hazırlanışı
-
- Fıstığın kabuklarını soyun ve mutfak robotunda öğütün.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan kalıpla kalpler kesin. 165 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri 12 – 15 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürün.
- Yarısını erimiş çikolataya batırın.
- Fırın ızgarasına yerleştirerek oda ısısında çikolatanın donmasını bekleyin ve servis yapın.