Baharatlı Fıstıklı Çikolata Tartı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 40 dk.

Pişirme: 40 dk.

Tart hamuru
  • 1 su bardağı un
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine
  • Antep fıstığı
  • Çikolatalı krema
  • 1 su bardağı krema
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve tüm hamur malzemelerini yoğurun.
  • Hamuru strece sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak açın ve yağlanmış tart kalıplarına, kestiğiniz hamuru yerleştirin.
  • Hamuru kabarmaması için çatalla delin ve 170 derecede 25 – 30 dakika pişirin.
  • Tartlar soğuyunca kalıptan çıkartın. Üzerine çikolatalı kremayı paylaştırın. Fıstık serpin ve servis yapın.
  • Çikolata kreması hazırlanışı
  • Tüm malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte çikolata iyice eriyene kadar ısıtın.
Malzemeler
Tart hamuru
  • 1 su bardağı un
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine
  • Antep fıstığı
  • Çikolatalı krema
  • 1 su bardağı krema
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve tüm hamur malzemelerini yoğurun.
  • Hamuru strece sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak açın ve yağlanmış tart kalıplarına, kestiğiniz hamuru yerleştirin.
  • Hamuru kabarmaması için çatalla delin ve 170 derecede 25 – 30 dakika pişirin.
  • Tartlar soğuyunca kalıptan çıkartın. Üzerine çikolatalı kremayı paylaştırın. Fıstık serpin ve servis yapın.
  • Çikolata kreması hazırlanışı
  • Tüm malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte çikolata iyice eriyene kadar ısıtın.