Servis: 8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 24 kare milföy yaprağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Harç
- 1 su bardağı ceviz içi – dövülmüş
- 1 çay bardağı fıstık içi – dövülmüş
- 1 çay bardağı fındık içi – dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yağlanmış tepsiye milföy hamurlarının yarısını döşeyin. Üzerlerini çatalla delin.
- Harç malzemelerini bir kapta karıştırın ve milföylerin üzerine yayın.
- Kalan milföy hamurlarıyla harcı kaplayın.
- Çatalla hamurların üzerine kabarmaması için delikler açın.
- Tatlıyı küçük kareler olacak şekilde kesin.
- Üzerine sıvı yağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlı fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti çok yavaş dökün.
- Şerbeti çekince servis yapın.
Şerbet Hazırlanışı
- Su ve toz şekeri 20 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Şerbeti oda sıcaklığında ılık hale getirin.
NOT: Hamur miktarını tepsinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 24 kare milföy yaprağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Harç
- 1 su bardağı ceviz içi – dövülmüş
- 1 çay bardağı fıstık içi – dövülmüş
- 1 çay bardağı fındık içi – dövülmüş
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Hazırlanışı
-
- Yağlanmış tepsiye milföy hamurlarının yarısını döşeyin. Üzerlerini çatalla delin.
- Harç malzemelerini bir kapta karıştırın ve milföylerin üzerine yayın.
- Kalan milföy hamurlarıyla harcı kaplayın.
- Çatalla hamurların üzerine kabarmaması için delikler açın.
- Tatlıyı küçük kareler olacak şekilde kesin.
- Üzerine sıvı yağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlı fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti çok yavaş dökün.
- Şerbeti çekince servis yapın.
Şerbet Hazırlanışı
- Su ve toz şekeri 20 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Şerbeti oda sıcaklığında ılık hale getirin.
NOT: Hamur miktarını tepsinize göre ayarlayabilirsiniz.