Ezme Sebze Çorbası

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı dereotu
  • 6 su bardağı tavuk suyu
Terbiye
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
Üzerine
  • 2 su bardağı kızarmış, küp kesilmiş ekmek
  • Sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve tereyağında soteleyin.
  • Üzerine tavuk suyunu koyup bir taşım kaynatın.
  • Yumurta, yoğurt ve unu ayrı bir kasede çırpın.
  • Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyin.
  • Karıştırarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Dereotunu ve baharatını serpin.
  • El blanderi ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirin.
  • Kızarmış ekmek küpleriyle beraber servis yapın
Malzemeler
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı dereotu
  • 6 su bardağı tavuk suyu
Terbiye
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
Üzerine
  • 2 su bardağı kızarmış, küp kesilmiş ekmek
Hazırlanışı
  • Sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve tereyağında soteleyin.
  • Üzerine tavuk suyunu koyup bir taşım kaynatın.
  • Yumurta, yoğurt ve unu ayrı bir kasede çırpın.
  • Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyin.
  • Karıştırarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Dereotunu ve baharatını serpin.
  • El blanderi ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirin.
  • Kızarmış ekmek küpleriyle beraber servis yapın