Biftekli Patlıcan Dizme

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 6 kişilik
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
Harç
  • 400 gr. ince doğranmış biftek
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sos
  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Biftekleri yüksek ısıda ve zeytinyağı hızlıca kızartın.
  • Biftekleri tavadan alın ve doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesi soteleyin.
  • Biftek, maydanoz ve baharatını ekleyip tüm harcı harmanlayın.
Sosu hazırlamak için;
  • süt, un ve tereyağını ayrı bir tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Peynir ve baharatını ekleyin. Patateslerin kabuklarını soyun, patlıcanlarla beraber dilimleyin.
  • Fırın kabına biftekli harcı yayın.
  • Üzerine patlıcan ve patatesi dizin.
  • Sosu dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak seviş yapın.
Malzemeler
  • 6 kişilik
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
Harç
  • 400 gr. ince doğranmış biftek
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sos
  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Hazırlanışı
  • Biftekleri yüksek ısıda ve zeytinyağı hızlıca kızartın.
  • Biftekleri tavadan alın ve doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesi soteleyin.
  • Biftek, maydanoz ve baharatını ekleyip tüm harcı harmanlayın.
Sosu hazırlamak için;
  • süt, un ve tereyağını ayrı bir tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Peynir ve baharatını ekleyin. Patateslerin kabuklarını soyun, patlıcanlarla beraber dilimleyin.
  • Fırın kabına biftekli harcı yayın.
  • Üzerine patlıcan ve patatesi dizin.
  • Sosu dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak seviş yapın.