Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 1 su bardağı pudra şekeri – silme
- 2 adet yumurta
- 7 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı + yarım çay bardağı un
- 5 adet kayısı
- 2 çorba kaşığı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı kuru yaban mersini
- 6 çorba kaşığı marmelat
- Yumurta ve pudra şekerini krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kalan hamur malzemelerini yumurtalı karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.
- Kuru yemişleri doğrayın ve hamura ilave edin.
- Yağlanmış minik kek kalıplarına ya da muffin kaplarına hamuru paylaştırın.
- Ortasını hafifçe açın ve marmeladı koyun.
- 190 derecedeki fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı pudra şekeri – silme
- 2 adet yumurta
- 7 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı + yarım çay bardağı un
- 5 adet kayısı
- 2 çorba kaşığı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı kuru yaban mersini
- 6 çorba kaşığı marmelat
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve pudra şekerini krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kalan hamur malzemelerini yumurtalı karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.
- Kuru yemişleri doğrayın ve hamura ilave edin.
- Yağlanmış minik kek kalıplarına ya da muffin kaplarına hamuru paylaştırın.
- Ortasını hafifçe açın ve marmeladı koyun.
- 190 derecedeki fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.