Yemişli Marmelatlı Muffin

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 1 su bardağı pudra şekeri – silme
  • 2 adet yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı + yarım çay bardağı un
  • 5 adet kayısı
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 4 çorba kaşığı kuru yaban mersini
  • 6 çorba kaşığı marmelat
  • Yumurta ve pudra şekerini krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Tereyağı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kalan hamur malzemelerini yumurtalı karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  • Kuru yemişleri doğrayın ve hamura ilave edin.
  • Yağlanmış minik kek kalıplarına ya da muffin kaplarına hamuru paylaştırın.
  • Ortasını hafifçe açın ve marmeladı koyun.
  • 190 derecedeki fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 1 su bardağı pudra şekeri – silme
  • 2 adet yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı + yarım çay bardağı un
  • 5 adet kayısı
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 4 çorba kaşığı kuru yaban mersini
  • 6 çorba kaşığı marmelat
Hazırlanışı
  • Yumurta ve pudra şekerini krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Tereyağı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kalan hamur malzemelerini yumurtalı karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  • Kuru yemişleri doğrayın ve hamura ilave edin.
  • Yağlanmış minik kek kalıplarına ya da muffin kaplarına hamuru paylaştırın.
  • Ortasını hafifçe açın ve marmeladı koyun.
  • 190 derecedeki fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.