Kebaplı Humus

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 60 dk.

Kıymalı Falafel
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yeşilbiber
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 adet taze soğan
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet roka
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
  • Zeytinyağı, pulbiber
Humuslu Harç
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 8 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Humus Hazırlanışı
  • Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Soyulmuş nohutlar, baharat, tahin, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyunu mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
Falafel Hazırlanışı
  • Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
  • Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat un ve kıymayı iyice yoğurun.
  • Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
  • Humusun üzerine kıymalı falafelleri yerleştirin.
  • Haşlanmış nohut, peynir, kıyılmış biber, doğranmış roka, maydanoz ve zeytinyağını gezdirin.
  • Pul biber serperek servis yapın.
Malzemeler
Kıymalı Falafel
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yeşilbiber
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 adet taze soğan
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet roka
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
  • Zeytinyağı, pulbiber
Humuslu Harç
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 8 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Hazırlanışı
Humus Hazırlanışı
  • Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Soyulmuş nohutlar, baharat, tahin, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyunu mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
Falafel Hazırlanışı
  • Nohutları bir gün soğuk suda bekletin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
  • Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat un ve kıymayı iyice yoğurun.
  • Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
  • Humusun üzerine kıymalı falafelleri yerleştirin.
  • Haşlanmış nohut, peynir, kıyılmış biber, doğranmış roka, maydanoz ve zeytinyağını gezdirin.
  • Pul biber serperek servis yapın.