Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 35 dk.
Hamur
- 6 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazılı Harç
- 4 su bardağı doğranmış pazı
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet çarliston biber
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Tuz, karabiber
Üzerine Sos
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyun ve yoğurun.
- Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse azar azar un ya da su ekleyin.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yufka kalınlığında açın.
- Yağlanmış tepsiye aralarına sıvı yağ sürerek iki kat yufkayı yayın.
- Üzerine harcı boşaltın. Diğer iki yufkayı da yağlayarak harcın üzerine yerleştirin.
- Sos malzemelerini çırparak üzerine dökün. 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
- Küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğranmış pazı ve diğer malzemeleri ekleyerek birlikte 5 dakika daha soteleyin.
- Rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 6 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazılı Harç
- 4 su bardağı doğranmış pazı
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet çarliston biber
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Tuz, karabiber
Üzerine Sos
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyun ve yoğurun.
- Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse azar azar un ya da su ekleyin.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yufka kalınlığında açın.
- Yağlanmış tepsiye aralarına sıvı yağ sürerek iki kat yufkayı yayın.
- Üzerine harcı boşaltın. Diğer iki yufkayı da yağlayarak harcın üzerine yerleştirin.
- Sos malzemelerini çırparak üzerine dökün. 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
- Küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğranmış pazı ve diğer malzemeleri ekleyerek birlikte 5 dakika daha soteleyin.
- Rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın.