Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 45 dk.
Hamur
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- Yarım su bardağı soğuk su – azar azar eklenecek
Hamur İçin
- İlave tereyağı – 225 gr.
Kıymalı Harç
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyarak yoğurun.
- Soğuk suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
- Unlanmış tezgahta hamurunuzu parmak kalınlığında açarak, ortasına ilave tereyağınızı koyun.
- Hamuru bohça şeklinde sarın ve streç filme sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru buzdolabından çıkarın ve tekrar açın ve yine bohça şeklinde sararak dinlendirin.
- Bu işlemi 4 kez tekrarladıktan sonra, en son tekrarda, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
- Hazırladığınız kıymalı harcı uzunlamasına hamurunuzun içine yerleştirin ve ekmek somunu şeklinde sarın.
- Üzerine tereyağı sürerek 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 2 su bardağı glutensiz un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- Yarım su bardağı soğuk su – azar azar eklenecek
Hamur İçin
- İlave tereyağı – 225 gr.
Kıymalı Harç
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyarak yoğurun.
- Soğuk suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
- Unlanmış tezgahta hamurunuzu parmak kalınlığında açarak, ortasına ilave tereyağınızı koyun.
- Hamuru bohça şeklinde sarın ve streç filme sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru buzdolabından çıkarın ve tekrar açın ve yine bohça şeklinde sararak dinlendirin.
- Bu işlemi 4 kez tekrarladıktan sonra, en son tekrarda, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
- Hazırladığınız kıymalı harcı uzunlamasına hamurunuzun içine yerleştirin ve ekmek somunu şeklinde sarın.
- Üzerine tereyağı sürerek 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.