Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 su bardağı glutensiz un
- 3 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- 1,5 su bardağı çekirdeksiz taze kiraz
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Diğer hamur malzemelerini ekleyerek kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
- Kirazlarınızı hamurun üzerine koyun.
- 160 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı glutensiz un
- 3 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
- 1 çay kaşığı xhantan gum
- 1,5 su bardağı çekirdeksiz taze kiraz
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Diğer hamur malzemelerini ekleyerek kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
- Kirazlarınızı hamurun üzerine koyun.
- 160 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.