Servis: xx kişi
Hazırlama: 45 dk.
Pişirme: 45 dk.
Hamur
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı glütensiz un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı krema
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı süt
- Tereyağı, toz şekler, nişasta, un, yumurta, vanilya ve kahveyi, karıştırma kabına alın ve yoğurun.
- Elastik bir hamur elde ettikten sonra 30 dakika hamurunuzun üzerini örterek dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca arasına çikolata kremini koyarak kapatın.
Krema Hazırlanışı
- Tereyağını kısık ateşte eritin rendelenmiş çikolata ve 2 çorba kaşığı süt koyarak, çikolata eriyene kadar çok kısık ateşte karıştırın.
- Krema, vanilya ve pudra şekerini pürüzsüz olana ve sertleşene kadar iyice karıştırın.
- Erimiş çikolatayı krema karışımına ekleyin ve birbirine yedirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı glütensiz un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı krema
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı süt
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı, toz şekler, nişasta, un, yumurta, vanilya ve kahveyi, karıştırma kabına alın ve yoğurun.
- Elastik bir hamur elde ettikten sonra 30 dakika hamurunuzun üzerini örterek dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca arasına çikolata kremini koyarak kapatın.
Krema Hazırlanışı
- Tereyağını kısık ateşte eritin rendelenmiş çikolata ve 2 çorba kaşığı süt koyarak, çikolata eriyene kadar çok kısık ateşte karıştırın.
- Krema, vanilya ve pudra şekerini pürüzsüz olana ve sertleşene kadar iyice karıştırın.
- Erimiş çikolatayı krema karışımına ekleyin ve birbirine yedirin.