Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine
- Kıyılmış dereotu
- Patateslerin kabuklarını soyun.
- Soğan ve patatesi rendeleyin.
- Süzgeçte bekletin ve elinizle sıkarak kaseye koyun.
- Harç malzemelerini ekleyin ve karıştırın.
- Kızgın sıvı yağa kaşıkla koyun ve çevirerek kızartın.
- Üzerine dereotu serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine
- Kıyılmış dereotu
- Hazırlanışı
-
- Patateslerin kabuklarını soyun.
- Soğan ve patatesi rendeleyin.
- Süzgeçte bekletin ve elinizle sıkarak kaseye koyun.
- Harç malzemelerini ekleyin ve karıştırın.
- Kızgın sıvı yağa kaşıkla koyun ve çevirerek kızartın.
- Üzerine dereotu serperek servis yapın.