Patatesli Kaygana

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine
  • Kıyılmış dereotu
  • Patateslerin kabuklarını soyun.
  • Soğan ve patatesi rendeleyin.
  • Süzgeçte bekletin ve elinizle sıkarak kaseye koyun.
  • Harç malzemelerini ekleyin ve karıştırın.
  • Kızgın sıvı yağa kaşıkla koyun ve çevirerek kızartın.
  • Üzerine dereotu serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine
  • Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
  • Patateslerin kabuklarını soyun.
  • Soğan ve patatesi rendeleyin.
  • Süzgeçte bekletin ve elinizle sıkarak kaseye koyun.
  • Harç malzemelerini ekleyin ve karıştırın.
  • Kızgın sıvı yağa kaşıkla koyun ve çevirerek kızartın.
  • Üzerine dereotu serperek servis yapın.