Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 2 – 2,5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı krema – azar azar eklenecek
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı – üzerine
- Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun.
- Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin.
- Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
- Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin.
- Ilık olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 – 2,5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı krema – azar azar eklenecek
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı – üzerine
- Hazırlanışı
-
- Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun.
- Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin.
- Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
- Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin.
- Ilık olarak servis yapın.