Kahvaltı Çöreği - Scone - İngiliz

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 2 – 2,5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema – azar azar eklenecek
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı – üzerine
  • Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin.
  • Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 – 2,5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema – azar azar eklenecek
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı – üzerine
Hazırlanışı
  • Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin.
  • Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın.