Patatesli Brokolili Kiş

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 25 dk.

Hamur
  • 3 su bardağı un
  • 10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Kiş Harcı
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1/4 Brokoli1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
Üzerine;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Yağlanmış tart kalıplarına kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
  • Çatalla hamuru delin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
  • Brokoliyi haşlayın ve irice doğrayın.
  • Kalan patatesi elma dilim şeklinde dilimleyin.
  • Pişen kişi fırından alın.
  • Dilim patates, brokoli ve püreyle birlikte harç malzemelerini karıştırın.
  • Harcı kişin üzerine yayın.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırınlayın.
  • Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 3 su bardağı un
  • 10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Kiş Harcı
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1/4 Brokoli1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
Üzerine;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Yağlanmış tart kalıplarına kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
  • Çatalla hamuru delin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
  • Brokoliyi haşlayın ve irice doğrayın.
  • Kalan patatesi elma dilim şeklinde dilimleyin.
  • Pişen kişi fırından alın.
  • Dilim patates, brokoli ve püreyle birlikte harç malzemelerini karıştırın.
  • Harcı kişin üzerine yayın.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırınlayın.
  • Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.