Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 35 dk.
Hamur
- 4 – 4,5 su bardağı un – azar azar eklenecek
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı kaymak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Kaymaklı Poğaça Harcı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
- Kaymak, yumurta, tereyağı, zeytinyağı, yogurt ve baharaı karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ilave edin.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzla açın.
- İçine harcı paylaştırın ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 4 – 4,5 su bardağı un – azar azar eklenecek
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı kaymak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Kaymaklı Poğaça Harcı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
- Hazırlanışı
-
- Kaymak, yumurta, tereyağı, zeytinyağı, yogurt ve baharaı karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ilave edin.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzla açın.
- İçine harcı paylaştırın ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.