Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz damla sakızı
- 3 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 750 gr. badem tozu
- 750 gr. tozşeker
Çilek Püresi
- 2 su bardağı çilek
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Üzerine; 1 çay bardağı badem
Çilek Püresi Hazırlanışı
- Ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri pudra şekeri ile beraber ezerek püre haline getirin.
- Karıştırarak bir taşım kaynatın ve soğutun.
- Mutfak robotunuza, toz şeker, badem, tarçın, gül suyu ve damla sakızını koyarak 3 – 4 dakika öğütün.
- Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Badem hamuruna yavaşça yumurta aklarını yedirin.
- Yağlanmış fırın tepsinize badem hamurunu yayın. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika pişirin. Ezme soğuyunca üzerine çilek püresi, badem tozu ve pudra şekeri serperek dilimleyin.
- Malzemeler
-
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz damla sakızı
- 3 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 750 gr. badem tozu
- 750 gr. tozşeker
Çilek Püresi
- 2 su bardağı çilek
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Üzerine; 1 çay bardağı badem
Çilek Püresi Hazırlanışı
- Ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri pudra şekeri ile beraber ezerek püre haline getirin.
- Karıştırarak bir taşım kaynatın ve soğutun.
- Hazırlanışı
-
- Mutfak robotunuza, toz şeker, badem, tarçın, gül suyu ve damla sakızını koyarak 3 – 4 dakika öğütün.
- Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Badem hamuruna yavaşça yumurta aklarını yedirin.
- Yağlanmış fırın tepsinize badem hamurunu yayın. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika pişirin. Ezme soğuyunca üzerine çilek püresi, badem tozu ve pudra şekeri serperek dilimleyin.