Servis: 6 kişi
Hazırlama: 310 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 6 kişilik
- 700 ml. Krema
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 yaprak jelatin
- 7 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
Çilek Sos
- 350 gr. çilek
- 1 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı su
- Not: Yaprak jelatin yerine 4 çay kaşığı toz jelatin de kullanabilirsiniz.
Çilek Sos Hazırlanışı
- Çileklerin yarısını püre haline getirin.
- Su ve tozşekeri karıştırarak kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
- İçine çilek püresi ve tane çilekleri ekleyin.
- Karışımı bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bekletin.
- Jelatini ılık sütte eritin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Kremayı şekerle birlikte çok kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
- Tüm karışımı yavaşça birleştirin ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın.
- 5 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın.
- Çilekli sosla beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 kişilik
- 700 ml. Krema
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 yaprak jelatin
- 7 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
Çilek Sos
- 350 gr. çilek
- 1 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı su
- Not: Yaprak jelatin yerine 4 çay kaşığı toz jelatin de kullanabilirsiniz.
Çilek Sos Hazırlanışı
- Çileklerin yarısını püre haline getirin.
- Su ve tozşekeri karıştırarak kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
- İçine çilek püresi ve tane çilekleri ekleyin.
- Karışımı bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bekletin.
- Hazırlanışı
-
- Jelatini ılık sütte eritin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Kremayı şekerle birlikte çok kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
- Tüm karışımı yavaşça birleştirin ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın.
- 5 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın.
- Çilekli sosla beraber servis yapın.