Elmalı Karanfilli Kurabiye

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 5 dk.

  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine pudra şekeri
Elma Harç
  • 2 adet elma
  • 2 çorba kaşığı tereayğı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Harcı hazırlamak için; kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmaları tereyağında 5 dakika soteleyin.
  • Baharat, üzüm ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve kulak mememsi kıvamında olması için yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Ortasına elmalı harcı koyarak yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine sivri bir bıçakla kesikler yapın. 170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine pudra şekeri
Elma Harç
  • 2 adet elma
  • 2 çorba kaşığı tereayğı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Hazırlanışı
  • Harcı hazırlamak için; kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmaları tereyağında 5 dakika soteleyin.
  • Baharat, üzüm ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve kulak mememsi kıvamında olması için yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Ortasına elmalı harcı koyarak yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine sivri bir bıçakla kesikler yapın. 170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.