Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 5 dk.
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı krema
- Aldığı kadar un
- Üzerine pudra şekeri
Elma Harç
- 2 adet elma
- 2 çorba kaşığı tereayğı
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı toz karanfil
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Harcı hazırlamak için; kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmaları tereyağında 5 dakika soteleyin.
- Baharat, üzüm ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
- Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve kulak mememsi kıvamında olması için yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Ortasına elmalı harcı koyarak yuvarlayın.
- Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerine sivri bir bıçakla kesikler yapın. 170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı krema
- Aldığı kadar un
- Üzerine pudra şekeri
Elma Harç
- 2 adet elma
- 2 çorba kaşığı tereayğı
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı toz karanfil
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Hazırlanışı
-
- Harcı hazırlamak için; kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmaları tereyağında 5 dakika soteleyin.
- Baharat, üzüm ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
- Hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve kulak mememsi kıvamında olması için yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Ortasına elmalı harcı koyarak yuvarlayın.
- Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerine sivri bir bıçakla kesikler yapın. 170 derecede ısıtılmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.