Servis: 6kişi
Hazırlama: 130 dk.
Pişirme: 40 dk.
Hamur
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arasına
- Yarım su bardağı kiraz reçeli
Üzerine
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 çay bardağı fındık içi
- 2 adet yumurta sarısı – hamurun üzerine sürmek için
- Pudra şekeri – serpmek için
- Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
- Yapışkan ve sert olmayan kıvamda bir hamur elde edin.
- Kapağını kapatarak oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan kase yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Üzerine tereyağı sürün, fındık serpin ve reçeli paylaştırın.
- Hamuru bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arasına
- Yarım su bardağı kiraz reçeli
Üzerine
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 çay bardağı fındık içi
- 2 adet yumurta sarısı – hamurun üzerine sürmek için
- Pudra şekeri – serpmek için
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
- Yapışkan ve sert olmayan kıvamda bir hamur elde edin.
- Kapağını kapatarak oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Hamurdan kase yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Üzerine tereyağı sürün, fındık serpin ve reçeli paylaştırın.
- Hamuru bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.