Kirazlı Tatlı Polenta

Servis: 6kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 7 çorba kaşığı tozşeker
  • Su, süt ve tereyağını bir taşım kaynatın.
  • Hızlıca mısırununu ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Polentayı ıslatılmış 1,5 karış enindeki kalıba boşaltın.
  • Üzerine kirazları koyun.
  • Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 7 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
  • Su, süt ve tereyağını bir taşım kaynatın.
  • Hızlıca mısırununu ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Polentayı ıslatılmış 1,5 karış enindeki kalıba boşaltın.
  • Üzerine kirazları koyun.
  • Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.