Servis: 6kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 7 çorba kaşığı tozşeker
- Su, süt ve tereyağını bir taşım kaynatın.
- Hızlıca mısırununu ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Polentayı ıslatılmış 1,5 karış enindeki kalıba boşaltın.
- Üzerine kirazları koyun.
- Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 7 çorba kaşığı tozşeker
- Hazırlanışı
-
- Su, süt ve tereyağını bir taşım kaynatın.
- Hızlıca mısırununu ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Polentayı ıslatılmış 1,5 karış enindeki kalıba boşaltın.
- Üzerine kirazları koyun.
- Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.