Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 4,5 su bardağı elma suyu
- 1 çay bardağı süt
Üzerine
- Taze nane ve elma dilimleri
- Elma suyunun yarısı, süt ve toz şekeri bir taşım kaynatın.
- Nişasta ve kalan elma suyunu çırpın.
- Karıştırarak tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Servis kaselerini ıslatın ve hazırladığınız pelteyi paylaştırın.
- Ilındıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin.
- Dilimlenmiş elmalar ve taze naneyle servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 4,5 su bardağı elma suyu
- 1 çay bardağı süt
Üzerine
- Taze nane ve elma dilimleri
- Hazırlanışı
-
- Elma suyunun yarısı, süt ve toz şekeri bir taşım kaynatın.
- Nişasta ve kalan elma suyunu çırpın.
- Karıştırarak tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Servis kaselerini ıslatın ve hazırladığınız pelteyi paylaştırın.
- Ilındıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin.
- Dilimlenmiş elmalar ve taze naneyle servis yapın.