Servis: 8 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 35 dk.
Hamur
- 2,5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 2 çay bardağı tereyağı – erimiş
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı kavrulmuş badem
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Üzerine
- Soyulmuş badem ve ceviz
Şerbet Hazırlanışı
- Su, zerdeçal ve toz şekeri kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek dinlendirin.
İrmikli Mekik Hazırlanışı
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini genişçe bir kaseye alıp karıştırın.
- Koyu bir kek hamuru kıvamını alınca, karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
- Baklava dilim şeklinde kesin ve ortalarına soyulmuş badem ve ceviz batırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün.
- 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 2,5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 2 çay bardağı tereyağı – erimiş
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı kavrulmuş badem
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Üzerine
- Soyulmuş badem ve ceviz
- Hazırlanışı
-
Şerbet Hazırlanışı
- Su, zerdeçal ve toz şekeri kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek dinlendirin.
İrmikli Mekik Hazırlanışı
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini genişçe bir kaseye alıp karıştırın.
- Koyu bir kek hamuru kıvamını alınca, karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
- Baklava dilim şeklinde kesin ve ortalarına soyulmuş badem ve ceviz batırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün.
- 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.