Servis: 8-10 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 1 kg. baklavalık yufka
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş fıstık içi
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı zeytinyağı – üzerine dökülecek
Şerbet Malzemeleri
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
Baklava Şerbeti Hazırlanışı
- Su, çubuk tarçın ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fıstıklı & Cevizli Baklava Hazırlanışı
- Baklava yufkalarını iki bölüme ayırın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaların arasına hafifçe tereyağı sürerek yerleştirin.
- Tam ortaya gelen kısma ceviz içini yayın.
- Kalan yufkaların da aralarına yağ sürerek döşeyin.
- Baklavayı dilimleyin ve hamurunuzun üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün. 190 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ilık şerbeti baklavanızın üzerine dökün, şerbeti iyice çekince, üzerine fıstık serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. baklavalık yufka
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş fıstık içi
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı zeytinyağı – üzerine dökülecek
Şerbet Malzemeleri
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- Hazırlanışı
-
Baklava Şerbeti Hazırlanışı
- Su, çubuk tarçın ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fıstıklı & Cevizli Baklava Hazırlanışı
- Baklava yufkalarını iki bölüme ayırın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaların arasına hafifçe tereyağı sürerek yerleştirin.
- Tam ortaya gelen kısma ceviz içini yayın.
- Kalan yufkaların da aralarına yağ sürerek döşeyin.
- Baklavayı dilimleyin ve hamurunuzun üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün. 190 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ilık şerbeti baklavanızın üzerine dökün, şerbeti iyice çekince, üzerine fıstık serperek servis yapın.