Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 45 dk.
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 – 4 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet elma
- 1 su bardağı elma suyu – azar azar ekleyin
- 1 çay bardağı ceviz içi
Üzerine
- Pudra şekeri
- Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
- Toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.
- Un, tarçın, karabiber, zencefil ve kabartma tozunu ekleyerek yavaşça karıştırın.
- Doğranmış elmaları ve elma suyunu ekleyin.
- Boza kıvamında bir hamur olması için suyu azar azar eklemeye dikkat edin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamurunuzu boşaltın ve kabarana ve altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Soğuyunca pudra şekeri serpin, elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 – 4 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet elma
- 1 su bardağı elma suyu – azar azar ekleyin
- 1 çay bardağı ceviz içi
Üzerine
- Pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
- Toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.
- Un, tarçın, karabiber, zencefil ve kabartma tozunu ekleyerek yavaşça karıştırın.
- Doğranmış elmaları ve elma suyunu ekleyin.
- Boza kıvamında bir hamur olması için suyu azar azar eklemeye dikkat edin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamurunuzu boşaltın ve kabarana ve altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Soğuyunca pudra şekeri serpin, elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.