Cevizli Mayalı Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 3 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı maya – toz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım su bardağı ceviz – dövülmüş
  • Maya ve ılık sütü karıştırın, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırın.
  • Koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  • Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
  • Hamuru yağlanmış kalıba koyun.
  • Oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
  • Üzerini ceviz parçalarıyla süsleyin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Pişen hamurun üzerini sıcakken kapatın ve soğuması için bekletin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı maya – toz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım su bardağı ceviz – dövülmüş
Hazırlanışı
  • Maya ve ılık sütü karıştırın, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırın.
  • Koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  • Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
  • Hamuru yağlanmış kalıba koyun.
  • Oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
  • Üzerini ceviz parçalarıyla süsleyin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Pişen hamurun üzerini sıcakken kapatın ve soğuması için bekletin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.