Kirazlı Yoğurtlu Dondurma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 600 dk.

Pişirme: 0 dk.

  • 300 gr. kiraz – çekirdeksiz
  • 8 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • Ayıklanmış kiraz ve tozşekeri mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
  • Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi sertleşene kadar çırpın.
  • Kremayı ilave edin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra yoğurt ve kiraz püresini ekleyin.
  • Karışımı iyice birbirine yedirin.
  • Harcı cam bir kaseye koyup üzerini kapatın.
  • Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra mikserle çırpın.
  • Karışımı cam bir kaseye koyun.
  • Derin dondurucuda bir gece bekletin.
  • Kaşık ya da dondurma kepçesiyle servis yapın.
Malzemeler
  • 300 gr. kiraz – çekirdeksiz
  • 8 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
Hazırlanışı
  • Ayıklanmış kiraz ve tozşekeri mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
  • Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi sertleşene kadar çırpın.
  • Kremayı ilave edin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra yoğurt ve kiraz püresini ekleyin.
  • Karışımı iyice birbirine yedirin.
  • Harcı cam bir kaseye koyup üzerini kapatın.
  • Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra mikserle çırpın.
  • Karışımı cam bir kaseye koyun.
  • Derin dondurucuda bir gece bekletin.
  • Kaşık ya da dondurma kepçesiyle servis yapın.