Vanilyalı Dondurma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 600 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı sahlep
  • 2 adet çubuk vanilya
  • Veya
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1,5 çay bardağı krema
  • Vanilya çubuğunun içinden tanelerini bıçakla sıyırarak alın ve kenarda bekletin.
  • Çubukla beraber süt, şeker ve sahlebi iyice karıştırın.
  • Karışımı tencereye koyup bir taşım kaynatın ve oda sıcaklığında soğutun.
  • Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın.
  • Krema, vanilya içi ile beraber tüm malzemeyi birleştirin.
  • Kolay karıştırılabilecek cam bir kaseye dondurmayı boşaltın ve kapağını kapatın.
  • Derin dondurucuya koyunve saatte bir dondurucudan çıkartarak çırpın.
  • Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
  • İyice donup pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra servis yapın.
Malzemeler
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı sahlep
  • 2 adet çubuk vanilya
  • Veya
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1,5 çay bardağı krema
Hazırlanışı
  • Vanilya çubuğunun içinden tanelerini bıçakla sıyırarak alın ve kenarda bekletin.
  • Çubukla beraber süt, şeker ve sahlebi iyice karıştırın.
  • Karışımı tencereye koyup bir taşım kaynatın ve oda sıcaklığında soğutun.
  • Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın.
  • Krema, vanilya içi ile beraber tüm malzemeyi birleştirin.
  • Kolay karıştırılabilecek cam bir kaseye dondurmayı boşaltın ve kapağını kapatın.
  • Derin dondurucuya koyunve saatte bir dondurucudan çıkartarak çırpın.
  • Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
  • İyice donup pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra servis yapın.