Servis: 6 kişi
Hazırlama: 600 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı sahlep
- 2 adet çubuk vanilya
- Veya
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1,5 çay bardağı krema
- Vanilya çubuğunun içinden tanelerini bıçakla sıyırarak alın ve kenarda bekletin.
- Çubukla beraber süt, şeker ve sahlebi iyice karıştırın.
- Karışımı tencereye koyup bir taşım kaynatın ve oda sıcaklığında soğutun.
- Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın.
- Krema, vanilya içi ile beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Kolay karıştırılabilecek cam bir kaseye dondurmayı boşaltın ve kapağını kapatın.
- Derin dondurucuya koyunve saatte bir dondurucudan çıkartarak çırpın.
- Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
- İyice donup pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı sahlep
- 2 adet çubuk vanilya
- Veya
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1,5 çay bardağı krema
- Hazırlanışı
-
- Vanilya çubuğunun içinden tanelerini bıçakla sıyırarak alın ve kenarda bekletin.
- Çubukla beraber süt, şeker ve sahlebi iyice karıştırın.
- Karışımı tencereye koyup bir taşım kaynatın ve oda sıcaklığında soğutun.
- Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın.
- Krema, vanilya içi ile beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Kolay karıştırılabilecek cam bir kaseye dondurmayı boşaltın ve kapağını kapatın.
- Derin dondurucuya koyunve saatte bir dondurucudan çıkartarak çırpın.
- Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
- İyice donup pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra servis yapın.