Servis: 6 kişi
Hazırlama: 600 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı sahlep
- 10 dal taze nane
- 3 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
- Süt, şeker ve sahlebi çırpın.
- Karışımı tencereye koyun ve bir taşım kaynatın.
- 1 çay bardağı sütlü karışım ve nane yapraklarını mutfak robotunda öğüterek pürzsüz hale getirin.
- Naneli sütü tekrar tencerenize koyun.
- Karışımı sürekli karıştırarak ılık hale getirin.
- İçerisine fıstığı ekleyin.
- Geniş bir cam kaseye karışımı boşaltıp buzluğa koyun.
- Saatte bir çıkartarak birkaç dakika çırpın.
- Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
- Dondurmanız iyice donup pürzsüz hale gelince taze nane yaprakları ve fıstıkla beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı sahlep
- 10 dal taze nane
- 3 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
- Hazırlanışı
-
- Süt, şeker ve sahlebi çırpın.
- Karışımı tencereye koyun ve bir taşım kaynatın.
- 1 çay bardağı sütlü karışım ve nane yapraklarını mutfak robotunda öğüterek pürzsüz hale getirin.
- Naneli sütü tekrar tencerenize koyun.
- Karışımı sürekli karıştırarak ılık hale getirin.
- İçerisine fıstığı ekleyin.
- Geniş bir cam kaseye karışımı boşaltıp buzluğa koyun.
- Saatte bir çıkartarak birkaç dakika çırpın.
- Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
- Dondurmanız iyice donup pürzsüz hale gelince taze nane yaprakları ve fıstıkla beraber servis yapın.