Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı krema
- 9 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı badem
- Yarım çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Kestaneli muffin yapmak için fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Ayıklanmış kestaneleri 1 çay bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyla beraber, yumuşayıncaya kadar pişirin.
- 3. Yumurta ve kalan tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Kremayı ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı koyarak harmanlayın.
- Unlu karışımı eleyerek yumurtaya yedirin. Kestaneleri süzüp kurulayın.
- Kuru yemişleri ve kestaneleri hamura ilave edin.
- Kağıt kalıpların yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın. Kontrol ederek 20 – 25 dakika pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkartarak servis yapın.
- NOT: Krema kullanmak yerine yarım su bardağı erimiş tereyağı ve 1 su bardağı yoğurt koyabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı krema
- 9 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı badem
- Yarım çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Hazırlanışı
-
- Kestaneli muffin yapmak için fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Ayıklanmış kestaneleri 1 çay bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyla beraber, yumuşayıncaya kadar pişirin.
- 3. Yumurta ve kalan tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Kremayı ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı koyarak harmanlayın.
- Unlu karışımı eleyerek yumurtaya yedirin. Kestaneleri süzüp kurulayın.
- Kuru yemişleri ve kestaneleri hamura ilave edin.
- Kağıt kalıpların yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın. Kontrol ederek 20 – 25 dakika pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkartarak servis yapın.
- NOT: Krema kullanmak yerine yarım su bardağı erimiş tereyağı ve 1 su bardağı yoğurt koyabilirsiniz.