Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35dk.
Pişirme: 30 dk.
Pandispanya
- 1 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
Yoğurt Krema
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı bal
- 8 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 su bardağı su
Dekor İçin
- Taze nane yaprakları
Pandispanyayı hazırlamak için;
- Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın.
- Unu eleyerek tahta kaşık yardımıyla, nazikçe yumurtaya yedirin. Karışımı yağlanmış kalıba koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
- Krema için, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, bal ve limon kabuklarını çatal yardımıyla çırpın.
- Pandispanyayı soğuyunca ortadan ikiye bölün.
- Ballı su ile tabanını ıslatın.
- Üzerine kremayı sürün ve diğer parçayı kremanın üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar ballı su serpin ve kremayla pastayı kaplayın.
- Buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
- Dilimleyerek taze nane yaprakları ile servis yapın.
NOT: Yoğurt kremayı hazırlarken mikser kullanırsanız yoğurt sulanabilir. O yüzden çatal veya çırpma teli tercih edin.
- Malzemeler
-
Pandispanya
- 1 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
Yoğurt Krema
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı bal
- 8 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 su bardağı su
Dekor İçin
- Taze nane yaprakları
- Hazırlanışı
-
Pandispanyayı hazırlamak için;
- Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın.
- Unu eleyerek tahta kaşık yardımıyla, nazikçe yumurtaya yedirin. Karışımı yağlanmış kalıba koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
- Krema için, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, bal ve limon kabuklarını çatal yardımıyla çırpın.
- Pandispanyayı soğuyunca ortadan ikiye bölün.
- Ballı su ile tabanını ıslatın.
- Üzerine kremayı sürün ve diğer parçayı kremanın üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar ballı su serpin ve kremayla pastayı kaplayın.
- Buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
- Dilimleyerek taze nane yaprakları ile servis yapın.
NOT: Yoğurt kremayı hazırlarken mikser kullanırsanız yoğurt sulanabilir. O yüzden çatal veya çırpma teli tercih edin.