Kağıt Helvalı Muzlu Pasta

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 4 adet kağıt helva
  • 3 adet muz
Üzerine
  • Yarım su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 4 çorba kaşığı ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı bisküvi tozu
Muzlu Krema
  • 1 adet muz
  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz
  • 4 çorba kaşığı krema
  • Süt, un, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ezilmiş muz ve kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Kağıt helvaların arasına krema sürerek ve muz dilimleri yerleştirerek kat kat dizin.
  • Kalan kremayla pastanın üzerini kaplayın.
  • Pastayı buzdolabında 1 saat dinlendirin Çikolata, krema ve tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Pastanızı muz dilimleri ve erimiş çikolatayla süsleyin.
  • Üzerine ceviz ve bisküvi tozu serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet kağıt helva
  • 3 adet muz
Üzerine
  • Yarım su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 4 çorba kaşığı ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı bisküvi tozu
Muzlu Krema
  • 1 adet muz
  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz
  • 4 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı
  • Süt, un, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ezilmiş muz ve kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Kağıt helvaların arasına krema sürerek ve muz dilimleri yerleştirerek kat kat dizin.
  • Kalan kremayla pastanın üzerini kaplayın.
  • Pastayı buzdolabında 1 saat dinlendirin Çikolata, krema ve tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Pastanızı muz dilimleri ve erimiş çikolatayla süsleyin.
  • Üzerine ceviz ve bisküvi tozu serperek servis yapın.